Min första resa till Rom

Rom är huvudstaden i Italien. Klimatet i denna huvudstad är precis som man kan önska och tänka sig, man kan beskriva klimatet som bäst som ett typiskt Medelhavsklimat. Visst, Rom ligger inte precis vid havet men ändå så sträcker sig huvudstaden ned till kusten ändå.

Aktiviteter

Det finns exempelvis riktigt många parker att välja mellan i Rom. Det finns en stor vattenpark vid namnet Hydromania, vattenparken har flera vattenland och flera bassänger. Bioparco är ett zoo som har cirka 200 djurarter som även finns i Rom. Nöjesparken Rainbow Magic ligger lite utanför huvudstaden, nöjesparken har egna specialbussar som åker från centrum.

Stränder

Dem flesta stränder som ligger i Rom eller utanför är oftast avgiftsbelagda på ca 150kr per person, men i denna avgift tillkommer omklädningsrum, förvaringsskåp, toalett och dusch. Om man vill så kan man absolut hyra solstolar och parasoller.

Ut och ät på restaurang

Något som Rom har ett stort utbud i är på restaurangerna som passar i precis alla prisklasser. Det räcker egentligen med att bara sitta ute på en mysig restaurang eller uteservering, och äta god mat för att få känslan av att man trivs.

Mycket sevärdheter

I varje gathörn i Rom kommer det upp nya saker man får se och uppleva. Det är i Rom som man drunknar av antika lämningar, kafétäta piazzor och vackra kyrkor. Det är riktigt svårt att hålla sin girighet inom sig, när man besöker denna stad då det finns så mycket man vill se under sin resa.

Shopping

Är man en person som letar efter märkeskläder eller vill fönstershoppa, ja då är Rom en perfekt plats för just dem personerna. Märkesbutikerna står nästan på rad runt den Spanska trappan i kvarteren. Dem personerna som är ute efter italiensk mode så kan man exempelvis hitta  Armani, Gucci, Fendi, Benetton mm. Varje söndag hålls Roms största loppmarknad Porta Portese. Där finns det mycket smått och gott, gammal till nya saker.

Boka i god tid

Rom är en väldigt känd stad för turister att besöka. Inte bara för oss svenskar utan det är turister över hela världen. Något som man måste tänka på om man vill resa till denna vackra stad är att vara ute i god tid. Se till att boka hotell ett tag innan man ska till flygplatsen. Varför man ska vara ute i god tid är för att man ska hinna jämföra dem bästa hotellen och priserna. Att besöka Rom är absolut ingenting man ångrar. Detta kommer bli ett minne som man sent kommer glömma.

För många turister är enligt dem att april – maj och oktober – november är dem bästa tidpunkterna att åka på en resa till Rom. Det brukar vara lite mindre turister vid dessa tider och själva Rom blir vackrare, även vädret blir behagligare.

Tips

Åker man som turist till Rom, är tipset att inte se ut som en turist. Bedragare och västryckare ger sig på turister. Skulle man som turist råka utför dessa personer och blir exempelvis rånad på en handväska, ropa då Aiuto, al lardo. Det betyder hjälp, en tjuv. Ropar man detta så reagerar omgivningen och dem kommer agera. Blir man bestulen eller rånad kan man även vända sig till polisen i Rom, dem är mycket hjälpsamma när det kommer till utländska turister.