Om att resa i USA

USA består av 50 delstater, vilka har mycket att erbjuda för den ressugna. Det krävs inresetillstånd för att ta sig in i landet. En godkänd ESTA-ansökan ger dig som svensk tillåtelse att resa i landet i upp till 90 dagar. Flygbiljetter till USA går enklast att hitta via researrangörer eller direkt via flygbolagens hemsidor. SAS flyger bland annat från Stockholm till New York och Los Angeles, som är två populära turistdestinationer och även utgångspunkter för den som vill fortsätta utforska landet.

Populära destinationer

Nordöstra USA är en av de mest populära destinationerna, där bland annat storstäderna New York och Washington D.C är belägna. New York kännetecknas av sina skyskrapor, shopping och sin myllriga och livliga atmosfär. Den som besöker staden får inte missa Times Square, Empire State Building, ett besök till Frihetsgudinnan, och inte allra minst den mat från jordens alla hörn som finns i stadens stora utbud av restauranger. Washington D.C är huvudstaden i USA. Här ligger Vita huset som är värt ett besök, där USA:s president arbetar.

En annan populär del av USA som varje år lockar många turister är sydvästra USA. Kalifornien ligger i sydvästra USA och i Kalifornien ligger två kända semesterdestinationer, Los Angeles och San Francisco. Dessa städer är optimala destinationer för den upptäckssugna.

Stadsdelarna i Los Angeles skiljer sig åt, så här finns något för alla. I Hollywood är sannolikheten att stöta på en kändis eller två stor. Detta är drömmarnas stad för den som drömmer stort. Den som hellre är ute efter sol, strand och bad kan ta sig en tur till Santa Monica, Venice eller Malibu. Har man möjlighet att ta sig en bit öster om Kalifornien rekommenderas även ett besök till Las Vegas, Grand Canyon, eller varför inte Yosemite National Park.

Till den som besöker San Francisco är Golden Gate Bridge och en tur med de klassiska spårvagnarna ett måste.

I Florida ligger både Miami och Orlando vilka är populära resmål, inte minst för det fina vädret och temperaturen. Miami är en legendarisk feststad, men är också känd för sol, bad, träning och shopping. Orlando är en mer familjevänlig stad och här finns både Disneyland och Universal Studios att besöka. Avsätt minst en dag åt värdera nöjesparken då det finns mycket att göra och se där! En annan destination som är känd för sin fantastiska natur och sitt klimat är delstaten Hawaii. Här finns allt och lite till, från vackra vattenfall, paradisstränder och utmanande vandringsled.

Populära destinationer

Ta dig runt

Det finns flera olika sätt att resa runt i USA. Det smidigaste och kanske absolut vanligaste är hyrbil. Det gör det enkelt att planera och anpassa sin rutt, vilket ger mer frihet. I New York lämpar sig dock taxi eller tunnelbana bättre. Kollektivtrafiken i övriga delar av landet är inte optimal. Ett annat alternativ är att bussluffa med Greyhounds långfärdsbussar. Bussbolaget erbjuder rabatter för studenter och pensionärer, och även till den som flitigt utnyttjar deras tjänst. Med Greyhound går det även att göra dagsturer genom exempelvis New York. Är hyrbil eller buss inte ett alternativ går det också tåg mellan vissa städer, och flyg brukar också fungera smidigt.