Om att resa Spanien runt

Spanien är ett land som ligger i sydvästra Europa på den så kallade Iberiska halvön. Spanien är även medlemsstat i den Europeiska unionen.

Spaniens turister

Spanien är ett väldigt känt turistland som har möjligheter för bad och sol, som exempelvis i städerna Mallorca och Kanarieöarna. Är man ute efter djur och natur så är Pyrenéerna, nationalparkerna i Ordesa, Kantabriska bergen och Picos de Europa dem perfekta ställen att visitera. Spanien är den näst största landet där turister kommer och går, enklare talesätt är att Spanien är världens näst största turistland.

Olika fakta om Spanien

Det inte många vet om är att världens äldsta restaurang ligger i Spanien. Denna restaurang heter Botin, som ligger i Madrid och den har varit öppen sedan 1725. Denna restaurang är även med i Guinnes rekordbok där det också står att denna matplats har öppet än idag. Besöker man staden Madrid så måste man passa på att boka ett bord för att få uppleva denna gamla restaurang, även dess mat. Man har räknat ihop kilometrarna som stränderna sträcker sig runt om i hela Spanien. Man kommer ända upp över 8000 kilometer. Detta kan vara en utav anledningarna att Spanien är ett populärt resmål för bad och sol.

Sevärdheter

Det som är populärt när man är en turist i Spanien är att man kollar in vulkanerna, man besöker vattenland, besök på PortAventura Park som är en nöjespark m.fl. Sevärdheter finns det otroligt gott om i Spanien.Dagsturer är också riktigt populärt. En dagstur med sightseeing i Gibraltar från Málaga är ett exempel. Men det många inte vet är att man kan besöka tre olika länder under en dagstur och dessa länder är Frankrike, Barcelona (Spanien) och Andorra.

Språk

Språk som talas i Spanien är huvudspråket spanska, men några språk som innehåller en viss status är även baskiska, galiciska, katalanska och aranesiska.

Hyra/boka lägenhet eller hotell

Spanien är även ett populärt land där många hyr ut sina hus/lägenheter till turister. Man hittar lägenheter och hus överallt runt om i Spanien om man skulle vilja hyra. Det finns dem som tycker att det är ett måste med en pool på gården o.s.v. men det är något som också är populärt i bostadsområdena som hyrs ut. Annars gör man som andra turister, man bokar hotell i dem städerna som man ska besöka när man ska resa runt om i Spanien.

Fotbollsintresserad

Är man en person som älskar fotboll och verkligen brinner för det, passa då på att knyta fotbollsskorna och besök Spaniens hemmaplan och kolla på hemmamatcherna som dem har. Där får man även se kända fotbollsspelare som kanske är just denna persons favorit? Gå och köp något gott att smaska på och någon god dricka och njut av matchen.

Evenemang

Några evenemang som Spanien har att erbjuda är exempelvis El Carnaval som är en Karneval. Detta är nog det fräckaste festerna som firas i detta land. Frihet och rytm är något som äger rum under festivalen. Karnevalen firas överallt i Spanien men den firas som störst i Teneriffa och Cádiz.