Platser jag besökt under mina år på resande fot – Thailand, del 1

Då var vi framme vid nästa plats som jag besökt, så här långt under min livstid och näst ut står nu Thailand, som utan tvivel tillhör min absoluta favoritplats. Första gången jag åkte hit var under januari 2007 och det hela skedde mer eller mindre av en ren slump. Detta var under åren jag var aktiv som pokerspelare och jag hade precis innan detta vunnit en resa ner till Australien, närmare bestämt Crown Casino i Melbourne. Det var också en resa i sig, från att jag lämnade Arlanda tills att jag anlände i Melbourne, tog det mig 24 timmar, varav 21 av dessa timmar var i luften!

Sista minuten resa

Tanken var aldrig att jag skulle besöka Thailand eller något annat land för den delen, efter min Australien resa. Jag skulle åka dit, spela lite poker och sen återvända hem till Sverige igen men väl där, fick jag höra att ett gäng kompisar från Sverige var på väg ner till Thailand och detta precis i samband med att jag skulle åka hem så jag beslöt mig för att boka om min hemresa från Kuala Lumpur och sköt på den i tre veckor och tog då en avstickare till Thailand där jag skulle möta upp kompisarna. Var ju tvungen att passa på när jag ändå var i trakterna, en resa från KL till Bangkok gick ju betydligt snabbare än att resa från Stockholm till Bangkok och dessutom var det betydligt billigare.

Sagt och gjort, jag bokade om resan och beställde en tur och retur från KL till Bangkok. Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig, då jag aldrig varit i Thailand tidigare. Istället fick jag tillförlita mig på kompisen, vars farsa hade kåk i landet, i staden Pattaya som är belägen omkring 2 timmar med bil söder om Bangkok. Nu hade vi turen att våra flyg anlände med bara en timmes mellanrum så jag satt mig och vänta på att dom skulle komma, sen tog vi en minibuss från flygplatsen ner till Pattaya för att då påbörja en tre veckor lång semester, eller vad jag trodde skulle bli en semester.

Mycket fart, lite vila

Jag hade sett fram emot att få ligga vid poolen, dra benen efter mig och njuta av värmen, solen och bara koppla av men ack vad jag bedrog mig. Borde jag väl i och för sig också ha tänkt på med tanke på att vi var fem personer som åkte, i åldrarna 28 till 35 år.

Visst, första kvällen och natten vart väl relativt lugn då vi var alla rätt så trötta. Det blev en middag utmed beach road i staden, varpå vi sedan gick och strosa runt och titta på allt vad staden hade att erbjuda på. Det var också nu som jag introducerades för det ökända nattlivet i Thailand, något som då var långt ifrån vad jag hade förväntat mig även om jag hade läst lite om det innan. Detta skulle också bli början på tre otroliga veckor i landet.

Fortsättningen följer i nästa del, där jag går lite djupare på just nattlivet och om hur jag föll hals över huvudet för ett land som jag idag kallar för mitt hem.