Platser jag besökt under mina år på resande fot – Thailand, del 2

Välkommen tillbaka. Läser ni denna, då har ni med största säkerhet också läst den första delen om hur jag upptäckte Thailand och hur jag föll hals över huvud för ett land som jag idag kallar mitt hem. Att jag åkte hit var egentligen en ren slump, vilket jag också berättade om i första delen.

Pattaya – Festens stad

Efter att jag mött om med mina vänner på flygplatsen strax utanför Bangkok, tog vi gemensamt en minivan ner till Pattaya som ligger omkring en och en halv timme söder ut från flygplatsen. Jag hade ingen aning om vad som väntade, då detta var en sista-minuten resa och jag hade inte haft tid att göra några efterforskningar bortsett från hotellet jag bokade, då jag var tvungen att ha internet tillgängligt. Missen var dock att jag bodde i södra delen av staden samtidigt som kompisarna bodde i norra delen, vi pratar 15 minuter på motorcykel, så lånt var det. En av de fyra som bodde där hade en far som var gift med en thailändska, och han hade således varit nere här vid ett flertal tidigare tillfällen och det var honom vi alla tillförlitade oss på när det gällde platser att äta, saker att se och vart man begav sig om kvällarna, när festande drog igång.

Gott om underhållning

Precis som underrubriken lyder, så är Pattaya en partystad som bjuder på gott om underhållning av olika slag. Du kan mer eller mindre hålla igång här dygnet runt om du nu önskar och kan. För vår del blev det mat vid 18-tiden, därefter någon bar som hade biljardbord där vi kunde spela lite och förbereda oss inför vad som stundade senare på kvällen. Efter att jag hade anlänt hade jag läst på lite om staden och fått mig en bättre bild om vad det handlade om, och party var det som gällde, med stora bokstäver. Mycket alkohol och ännu mer kvinnor fanns runt varje hörn. Vart man än gick kunde man se ett apotek och en massage salong, där många av dessa salonger bjöd på mer än bara traditionell massage även om de inte skyltade med det, då prostitution är olagligt. Men då kan man samtidigt undra hur dessa massageställen och framför allt de så kallde go-go barerna går runt, barer där lättklädda kvinnor kan ses dansa. Nu var detta inte riktigt det jag var ute efter, då jag ville ha semester men då kompisarna var ute efter att parta i två veckor, då blev det gott om den flytande varan. För deras del gick dom igång det första dom gjorde på morgonen och höll sedan på fram in på småtimmarna, för att sedan upprepa det igen efterföljande dag. Själv fick jag ett par timmar vid poolen varje dag och så då också min efterlängtade semester. Efter att jag återvänt till Sverige igen tog det mig bara 3 dagar, innan jag bokat nästa resa ner till detta underbara land vilket blev startskottet för min förlängda vistelse i detta vackra land.